# Puzzling Adventures Warm-Up Solution - September 2008

Solution to warm-up:

The 24-km portion would take 3 hours (24 km at a land speed of 15 - 7 = 8 kmh) and would cost 15 kWh (5kW * 3 hours).
The 18-km portion would take 1.38 hours (18 km at a land speed of 15 - 2 = 13 km/hr) and would cost 6.92 kWh.
The 30-km lake would take 2 hours and cost 10 kWh.
So the total time is: 3 + 1.38 + 2 = 6.38 hours.
The total energy is: 15 + 6.92 + 10 = 31.92 kWh.

Dennis Shasha is at the Courant Institute of Mathematical Sciences, New York University. His most recent puzzle book, Puzzles for Programmers and Pros, was published in 2007 by John Wiley and Sons/Wrox.

You must sign in or register as a ScientificAmerican.com member to submit a comment.
Click one of the buttons below to register using an existing Social Account.

## More from Scientific American

• News | 6 hours ago | 5

### Will Great Wines Prove a Moveable Feast under Global Warming?

• The Thoughtful Animal | 7 hours ago

### Once Upon A Time, The Catholic Church Decided That Beavers Were Fish

• Guest Blog | 8 hours ago

### The Art and Science of the Diagram: Communicating the Knowledge of the Heavens, the Earth and the Arcane, Final Part

• Scientific American Mind | 9 hours ago

### Brain's Glial Cells Spark Seizures

• Brainwaves | 9 hours ago

More »

## Latest from SA Blog Network

• ### Amphibians in U.S. Declining at `Alarming and Rapid Rate'

Extinction Countdown | 1 hour ago
• ### Thrifty Thursday: A common dandelion, a common sunset, a common phone camera

Compound Eye | 5 hours ago
• ### Marine Protected Areas and Catalina Island: Conserve, Maintain and Enrich

Expeditions | 6 hours ago
• ### Once Upon A Time, The Catholic Church Decided That Beavers Were Fish

MIND
The Thoughtful Animal | 6 hours ago
• ### The Art and Science of the Diagram: Communicating the Knowledge of the Heavens, the Earth and the Arcane, Final Part

Guest Blog | 8 hours ago

## Science Jobs of the Week

Puzzling Adventures Warm-Up Solution - September 2008

X

### Subscribe Today

Save 66% off the cover price and get a free gift!

X

X

###### Welcome, . Do you have an existing ScientificAmerican.com account?

No, I would like to create a new account with my profile information.

X

Are you sure?

X